Pehely-ropogós

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pehely-ropogós
Adag: 10-12 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál cukrozott cseresznye
2 evőkanál apróra vágott dió
2 evőkanál barna cukor
5 dkg méz
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. Huszonnégy kis papírformát egy tálcára ültetünk.

2. A vajat a mézzel és a cukorral kevergetve felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Utána a lángot felerősítve felforraljuk, és 5 percig főzzük, majd a tűzről levesszük.

3. A kukoricapelyhet, a gyümölcsöt meg a diót beleforgatjuk, majd a masszát a kis formákba töltve 60 percre a hűtőszekrénybe állítjuk. Ezalatt a massza megkeményedik, és utána már jól záródó dobozba téve 2 napig friss marad.

Pehely-ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1960 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
Pehely-ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
most van szezonja