Gyümölcsös minifánk

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsös minifánk
Adag: 6 tepsi (240 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg lecsepegtetett, kimagozott meggybefőtt
vagy
180 dkg meggylekvár
6 db simára kevert tojás
15 dl tej
54 dkg barnacukor
½ kiskanál reszelt narancshéj
9 kiskanál sütőpor
180 dkg rétesliszt
78 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. 40 papírformát sütőlapra állítunk.

2. A lisztet a cukorral meg a reszelt narancshéjjal összekeverjük, és a közepébe mélyedést nyomunk. Az olvasztott vajat a tojással meg a tejjel simára keverjük, a lisztkráterbe töltjük, és fakanállal apránként összedolgozzuk, de nem verjük ki túl simára.

3. A lecsepegtetett befőttet kimagozzuk, papírtörölközővel leitatjuk, ha dzsemből készítjük, akkor a meggyszemeket villával kiemeljük, és a tésztába dolgozzuk. A masszát a formákba töltjük, s 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra szedve hűtjük ki.

Jól záródó dobozban, hűvös, száraz helyen 2 napig friss marad.
Gyümölcsös minifánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1051 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
Gyümölcsös minifánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj