Gyümölcsös minifánk
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tepsi (40 darab)
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. 40 papírformát sütőlapra állítunk.
2. A lisztet a cukorral meg a reszelt narancshéjjal összekeverjük, és a közepébe mélyedést nyomunk. Az olvasztott vajat a tojással meg a tejjel simára keverjük, a lisztkráterbe töltjük, és fakanállal apránként összedolgozzuk, de nem verjük ki túl simára.
3. A lecsepegtetett befőttet kimagozzuk, papírtörölközővel leitatjuk, ha dzsemből készítjük, akkor a meggyszemeket villával kiemeljük, és a tésztába dolgozzuk. A masszát a formákba töltjük, s 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra szedve hűtjük ki.
Jól záródó dobozban, hűvös, száraz helyen 2 napig friss marad.