Narancsos tündérfánk



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. 36 kis papírformát a mélyedésekkel ellátott sütőlemez üregeibe állítunk.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Néhány csöpp narancseszenciával ízesítjük, és még egyszer kikeverjük.
3. A lisztet a reszelt szerecsendióval és a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel váltogatva evőkanalanként a tésztamasszába forgatjuk. Addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz.
4. A keveréket a papírformákba töltjük, és 10 perc alatt - tűpróbáig - sütjük.
5. A cukormázhoz a krémsajtot habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is hozzáadva még 3 percig verjük, amíg sima, könnyű lesz.
6. A megsült fánkokat rácsra szedve kihűtjük, majd lapos kés segítségével a mázt rásimítjuk. (Díszíthetjük szálkásra vágott, főtt narancshéjjal is a tetejét.)