Csirkefalatok



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és olvasztott vajjal vagy olajjal kikenjük.
2. A ledarált csirkehúst a tojással, a snidlinggel, az olajjal, a mustárral, a lekvárral és a szójamártással összedolgozzuk.
3. A masszából csapott kiskanálnyit kiszakítva, vizes kézzel gömböket formázunk, a kukoricapehely-morzsába forgatjuk, és a tepsire fektetjük. 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Azon forrón ketchuppal vagy édes-savanyú mártással tálaljuk.
Édes-savanyú mártás

1. Az étkezési keményítőt 1,5 teáskanál vízben feloldjuk, félretesszük. A többi hozzávalót, a paradicsommártást kis lábosba tesszük, közepes lángon felforraljuk.
2. Amint a mártás felforr, belekeverjük a feloldott keményítőt, és kis lángon 5 percig kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
Forrón tálaljuk.