Szendvicsnyárs

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szendvicsnyárs
Adag: 10 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet vékonyra szeletelt, héja nélkül szendvicskenyér
10 dkg vörös lazac
vagy
10 dkg olajos tonhal
10 dkg sajt
1 kisebb fejes saláta
2 kiskanál majonéz
1 csokor összevágott snidling
kevés ketchup

Elkészítés:

1. A kenyérszeletek héját levágjuk. A halat a majonézzel meg a snidlinggel simára keverjük, és 4 kenyérszeletet megkenünk vele. Összetekerjük és 1,5 cm-es darabokra vágjuk.

2. A maradék kenyérszeleteket ketchuppal megkenjük, sajtszeleteket és salátaleveleket fektetünk rá, ezeket is összetekerjük. A nyársakra felváltva halas és sajtos tekercseket húzunk.

A hegyes nyársakat evés után vigyük el a gyerekek elől.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Szendvicsnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1141 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
Szendvicsnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
cikkek