Vörösboros marhasült

Pasticada

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörösboros marhasült
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg vesepecsenye
vagy
200 dkg marhahátszín
4 gerezd fokhagyma
4 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál finomra aprított kakukkfű
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
3 szál apró, kockára vágott zellerszár
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
25 dkg kockára vágott szalonna
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
4 nagyobb szál tisztított, vékonyra szeletelt sárgarépa
50 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
2 evőkanál mustár
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A marhahúst megtűzdeljük a fokhagymával. A húst nagy üvegtálba tesszük, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a hagymát, a tűzdelésből megmaradt fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a rozmaringot meg az aprított zellerszárat, sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve, hűtőszekrényben 12 órát pácoljuk.

2. Felhevítjük az olajat, kisütjük rajta a szalonnát, majd a sült szalonnát kiszedjük. A húst lecsöpögtetjük, a serpenyőben maradt zsiradékban jól körbesütjük, majd kivesszük.

3. A zsiradékhoz öntjük a páclevet, és 1 percig főzzük. Visszatesszük a szalonnát és a húst, mellédobjuk a sárgarépát, illetve a paradicsomot, hozzáadjuk a petrezselymet és a mustárt, majd a húst többször megforgatva, saját levével gyakran locsolgatva 120-180 perc alatt egészen puhára sütjük-pároljuk. Forrón, a (szükség szerint besűrített) szafttal tálaljuk.

Ez a gazdag, ünnepi sült Horvátországban általában a karácsonyi lakomán kerül az asztalra.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Vörösboros marhasült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 12365 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Vörösboros marhasült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest