Vajas csirke rizzsel

Pule me pilaf

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vajas csirke rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb 75 dkg-os, egész csirke
6 evőkanál vaj
4 evőkanál finomliszt
1 és ¼ dl tej
2 nagyobb habosra vert tojássárgája
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét forró, sós vízben, 15 percig főzzük. A csirkét kivesszük és 4 darabba vágjuk. A főzőlevéből kimérünk 2,5 decilitert a mártáshoz, a többit pedig félretesszük a rizshez.

2. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon megolvasztunk 2 evőkanál vajat, rádobjuk a csirkét, és lefedve, 20-25 perc alatt puhára pároljuk.

3. Egy kis lábosban megolvasztunk 2 evőkanál vajat, és megfuttatjuk rajta a lisztet (de nem pirítjuk,). Folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel meg a kimért 2,5 dl húslével, simára dolgozzuk, és továbbra is kevergetve 5-10 perc alatt besűrítjük.

4. Lehúzzuk a tűzről, és ha már nem forró, beledolgozzuk a tojássárgájákat is, végül a mártást sózzuk, borsozzuk. Megolvasztjuk a maradék 2 evőkanál vajat, és üvegesre pároljuk rajta a rizst. Felöntjük a maradék húslével, megsózzuk, majd a rizst kis lángon, 18-20 perc alatt puhára főzzük.

5. A megfőtt rizst tálalótálra halmozzuk, elrendezzük rajta a csirkét, végül a mártással meglocsolva tálaljuk.

Vajas csirke rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1629 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Vajas csirke rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
facebook