Vajas csirke rizzsel
Pule me pilaf



Elkészítés:
1. A csirkét forró, sós vízben, 15 percig főzzük. A csirkét kivesszük és 4 darabba vágjuk. A főzőlevéből kimérünk 2,5 decilitert a mártáshoz, a többit pedig félretesszük a rizshez.
2. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon megolvasztunk 2 evőkanál vajat, rádobjuk a csirkét, és lefedve, 20-25 perc alatt puhára pároljuk.
3. Egy kis lábosban megolvasztunk 2 evőkanál vajat, és megfuttatjuk rajta a lisztet (de nem pirítjuk,). Folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel meg a kimért 2,5 dl húslével, simára dolgozzuk, és továbbra is kevergetve 5-10 perc alatt besűrítjük.
4. Lehúzzuk a tűzről, és ha már nem forró, beledolgozzuk a tojássárgájákat is, végül a mártást sózzuk, borsozzuk. Megolvasztjuk a maradék 2 evőkanál vajat, és üvegesre pároljuk rajta a rizst. Felöntjük a maradék húslével, megsózzuk, majd a rizst kis lángon, 18-20 perc alatt puhára főzzük.
5. A megfőtt rizst tálalótálra halmozzuk, elrendezzük rajta a csirkét, végül a mártással meglocsolva tálaljuk.