Babbal sült hal

Saran na pasulja

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babbal sült hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb konyhakész ponty
vagy
2 kisebb konyhakész pisztráng
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 db finomra vágva piros chilipaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük, és kiolajozunk egy nagy tűzálló tálat. Az egy éjszakára beáztatott, majd leszűrt babot forró, sós vízben, 45-50 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőlevéből félreteszünk 4 evőkanálnyit.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát. Ráfektetjük a halat, és mindkét oldalon jól megpirítjuk.

3. A hagymás olajat a tűzálló tál aljára terítjük, ráfektetjük a halat, rászórjuk a főtt babot, majd meglocsoljuk a bab félretett főzőlevével. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilivel, és sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a hal húsa könnyen leválik a gerincről. Forrón tálaljuk.

Babbal sült hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Babbal sült hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
bevásárlólista