Fehérboros-burgonyás polipragu

Salata od hobotnice i krumpira

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fehérboros-burgonyás polipragu
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db polip
1 és ¼ dl száraz fehérbor
50 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
22 és fél dl víz
½ fej hagyma
½ szál sárgarépa
½ szál zellerszár
1 csokor petrezselyem
1 és ¼ dl fehérborecet
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kb. 75 dkg-os polipot nagy lábosba tesszük 2 liter vízzel, a hagymával, a sárgarépával, a zellerszárral, petrezselyemmel és az ecettel. Felforraljuk, majd a lángot lejjebb véve 40-50 percig főzzük. Akkor leszűrjük, és a polipot falatnyi darabokra vágjuk.

2. Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, és 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük rajta a finomra aprított hagymát meg a fokhagymát.

3. Felöntjük borral, és megvárjuk, amíg az alkoholtartalma elpárolog. Hozzáadjuk a burgonyát és a maradék vizet, és 10 percig főzzük. Akkor beledobjuk a polipot és az 1 evőkanálnyi aprított petrezselymet, és 20-25 percig pároljuk, amíg a burgonya is megpuhul. Végül sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.

Fehérboros-burgonyás polipragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1320 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Fehérboros-burgonyás polipragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
twitter