Sütőben sült hal vele sült krumplival

Tave peshku me patate

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sütőben sült hal vele sült krumplival
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg konyhakész hal
100 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
2 szál tisztított, kockára vágott sárgarépa
2 és fél dl száraz fehérbor
¼ teáskanál oregánó
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra (gázon 3-as fokozatra) előmelegítjük, és kikészítünk egy nagy tűzálló tálat.

2. A halat (amely lehet például tengeri süllő, ponty, márna, pisztráng, tonhal) sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés oregánóval.

3. A tűzálló tálba locsolunk 4 evőkanál olajat, beleszórjuk a fokhagymát és a petrezselymet.

4. A burgonyát és a sárgarépát külön összeforgatjuk 4 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés oregánóval, és a tűzálló tál aljára (a fokhagymás-petrezselymes alapra) terítjük. 20 percre sütőbe toljuk, majd ráfektetjük a halat.

5. A maradék olajat egy kis tálban kikeverjük a citromlével és a fehérborral, majd az egészet további 15-20 perc alatt készre sütjük; közben a halat a fehérboros keverékkel locsolgatjuk. Forrón tálaljuk.

Sütőben sült hal vele sült krumplival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 13335 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Sütőben sült hal vele sült krumplival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recept beküldése