Szerb zöldbabfőzelék

Boranija

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szerb zöldbabfőzelék
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb paradicsom
75 dkg darabolt zöldbab
4 evőkanál vaj
2 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál pirospaprika
1 és ¼ dl forró marhahúsleves
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál finomra vágott menta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát.

2. Rádobjuk a zöldbabot és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, lefedve, gyakran megkeverve 15 percig pároljuk.

3. Egy kis lábosban megolvasztjuk a maradék vajat, és zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük a húslevessel, simára keverjük, és kissé besűrítjük.

4. A leveses rántást a babhoz adjuk, és gyakori kevergetés mellett további 5 perc alatt készre főzzük; akkor jó, ha a zöldbab megpuhul és a leve besűrűsödik. Forrón, petrezselyemmel és mentával megszórva tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Szerb zöldbabfőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3140 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Szerb zöldbabfőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
google+