Párolt vöröskáposzta

Prazeno rdece zelje

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt vöröskáposzta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej csíkokra vágott vöröskáposzta
4 evőkanál vaj
1 kisebb fej finomra aprított hagyma
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kristálycukor
2 és fél dl forró víz
1 teáskanál köménymag
2 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük rajta a hagymát.

2. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Megszórjuk cukorral és köménymaggal, rádobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, majd aláöntjük a forró vizet.

3. Nagyon kis lángon, lefedve 60 percig pároljuk; 15 perccel a párolási idő letelte előtt rálocsoljuk az ecetet is. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Párolt vöröskáposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2138 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Párolt vöröskáposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj