Sopszkasaláta

Sopska salata

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sopszkasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
6 db kockára vágott paradicsom
1 db hegyes, vékonyra szeletelt erős paprika
vagy
3 db vékonyra szeletelt zöld chilipaprika
35 dkg sós juhsajt
vagy
35 dkg feta sajt
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál
6 evőkanál fehérborecet
másfél dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A paradicsomot, a chilit és a paprikát nagy tálba tesszük.

2. Az olajat kikeverjük az ecettel és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, a salátára locsoljuk, majd az egészet jól összeforgatjuk.

3. Rászórjuk a fetát, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Ezt a bolgár specialitásként elterjedt salátát az egész Balkánon ismerik.
Sopszkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Sopszkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
lexikon