Citromos-fahéjas tejberizs
Rizoghalo



Elkészítés:
1. Az 5 dl vizet közepes lángon felforraljuk a sóval, a fahéjrúddal és a nagy csíkokban lehámozott citromhéjjal, majd kivesszük belőle a fahéjat és a citromot, majd beleszórjuk a rizst.
2. A lángot lejjebb vesszük, és nagyon kis lángon 15 percig főzzük; közben gyakran megkeverjük, nehogy odaégjen. A tejet külön felforraljuk, ezt is a rizshez öntjük, és további 20 percig főzzük.
3. A keményítőt simára keverjük a 2 evőkanál vízzel, majd a cukorral együtt ezt is a rizshez adjuk. Gyakori kevergetés mellett még 15 percig főzzük, azután a tűzről lehúzva desszertes tálkákba öntve hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Frissen tartó fóliával lefedve legalább 120 percre behűtjük, végül tálaláskor meghintjük az őrölt fahéjjal.