Vegyes zöldségtál sütőben

Brian

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes zöldségtál sütőben
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg érett, vastagra szeletelt paradicsom
2 db hámozott, kockára vágott padlizsán
50 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
50 dkg zsenge, karikára vágott cukkini
1 nagyobb fej karikára vágott lilahagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2 evőkanál finomra vágott bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt szűrőbe tesszük, megsózzuk, és 60 percet állni hagyjuk. A sütőt 180 fokra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük, és kiolajozunk egy tűzálló tálat.

2. A lecsöpögtetett padlizsánt, a burgonyát, a cukkinit és a hagymát az olajjal, illetve a zöld fűszerekkel összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.

3. A tűzálló tál alját kirakjuk az 1 cm vastagon felkarikázott paradicsom felével, rászórjuk a befűszerezett vegyes zöldséget, végül befedjük a maradék paradicsommal.

4. Sütőbe toljuk, és 55-65 percig sütjük, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha a paradicsom nagyon pirulna, fedjük le alufóliával.

Vegyes zöldségtál sütőben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3212 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Vegyes zöldségtál sütőben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
cikkek