Bárányragu sütőben, vele főtt tésztával

Arni youvetsi

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bárányragu sütőben, vele főtt tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os, kicsontozott báránycomb
50 dkg érett, kockára vágott paradicsom
vagy
6 evőkanál vaj
1 db citrom leve
1 teáskanál kristálycukor
15 dl forró víz
1 fej finomra vágva hagyma
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
vagy
4 evőkanál frissen reszelt kefalotiri sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. Egy nagy tűzálló agyagedényben elrendezzük a 8 darabba vágott húst, rákockázunk 4 evőkanál vajat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével, és 20 percig sütjük - közben ha nagyon pirulna, a sütő lángját lejjebb vesszük.

2. Kis lángon megolvasztjuk a maradék vajat, és 8-10 perc alatt halványsárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a cukrot, majd nagy lángon 10 percig rotyogtatjuk.

3. Az alapmártást a bárányhúsra öntjük, és a sütőbe visszatolva kis lángon besűrítjük.

4. Felöntjük a forró vízzel, beleszórjuk a tésztát, végül (még mindig a sütőben) 10-15 perc alatt készre pároljuk. Forrón, a sajttal megszórva tálaljuk.

Bárányragu sütőben, vele főtt tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1282 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Bárányragu sütőben, vele főtt tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest