Görög csirke vele főtt tésztával
Katopoulo me hylopites
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Egy nagy, mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát.
2. Rádobjuk a fokhagymát, a fahéjrudat és a szegfűszeget. Hozzáadjuk a 8 darabba vágott, kb. 65 dkg-os csirkét, és nagy lángon minden oldalán megpirítjuk.
3. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd a lángot lejjebb véve 25-30 percig pároljuk, vagy amíg a csirke megpuhul.
4. Akkor felöntjük a forró vízzel, beleszórjuk az összetört tésztát, végül 10-15 perc alatt készre főzzük (akkor jó, ha a tészta al dente, azaz harapható állagú).