Apróhal paprikás lisztben

Marides

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Apróhal paprikás lisztben
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg finomliszt
½ teáskanál pirospaprika
100 dkg apróhal
½ teáskanál cayenne-bors
1 csipet
A sütéshez:
5 dl olívaolaj
vagy
5 dl olaj
A tálaláshoz:
1 db negyedekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót, a paprikát és a cayenne borsot.

2. Az apró halat beleforgatjuk a lisztbe, ügyelve, hogy mindenütt egyenletesen bevonja.

3. Egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat, és a halat adagonként 5-7 perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, és forrón, citrommal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Apróhal paprikás lisztben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Apróhal paprikás lisztben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
lexikon