Paradicsomos polipragu tésztával

Ktapodi macaronaki

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos polipragu tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg konyhakész polip
50 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
vagy
50 dkg rövid csőtészta
½ fej hagyma
½ szál sárgarépa
½ szál zellerszár
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A polipot nagy lábos hideg vízbe tesszük a hagymával, a sárgarépával, a zellerszárral, a petrezselyemmel és az ecettel. Felforraljuk, és a lángot lejjebb véve 30 percig főzzük. Akkor leszűrjük (a főzővízből 1 liternyit megtartunk), és a polipot falatnyi darabokra vágjuk.

2. Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot, felforraljuk, és beledobjuk a polipot. Sózzuk, borsozzuk, majd a lángot lejjebb véve, fedő alatt 20 percig pároljuk.

3. A félretett főzőlevet külön felforraljuk, megsózzuk, és a tésztával együtt a raguhoz adjuk, végül 15-20 perc alatt készre főzzük (akkor jó, ha a tészta al dente, azaz harapható állagú). Forrón tálaljuk.

Paradicsomos polipragu tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Paradicsomos polipragu tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
twitter