Turbolyás-paradicsomos bableves

Fasolatha

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Turbolyás-paradicsomos bableves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tarkabab
20 dkg friss, finomra vágva turbolya
4 db érett, hámozott paradicsom
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 fej finomra vágva hagyma
2 és fél dl víz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egy éjszakára beáztatott, majd leszűrt babot egy nagy lábos hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszűrjük és félretesszük.

2. Ugyanabban a lábosban közepes lángon felhevítünk az olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a leszűrt babot, aláöntjük a vizet és felforraljuk.

3. A lángot kisebbre véve 45 percig főzzük. Akkor hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot és a turbolyát, majd további 35-40 percig főzzük, vagy amíg a bab megpuhul. Sózzuk, borsozzuk, és a maradék olajjal meg a citromlével meglocsolva, forrón tálaljuk.

Turbolyás-paradicsomos bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1769 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Turbolyás-paradicsomos bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
facebook