Görög halleves

Kakavia

Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg kagyló
6 és ¼ dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
12 és fél dkg konyhakész, 100 dkg-os tengeri sügér
0 db homár
6 és ¼ dkg konyhakész garnélarák
0 db 100 dkg-os, konyhakész aranyosfejű hal
vagy
0 db 100 dkg-os, konyhakész tengeri süllő
½ evőkanál extraszűz olívaolaj
¼ fej finomra vágva lilahagyma
¼ szál apró, kockára vágott sárgarépa
¼ szál apró, kockára vágott zellerszár
¼ evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál szemes fekete bors
¼ gerezd finomra vágva fokhagyma
2 és fél dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat nagy lábosban felhevítjük, és kis lángon 15 percig pároljuk rajta a sárgarépát, a hagymát és a zellerszárat.

2. Hozzáadjuk a petrezselymet, a szemes borsot, a babérlevelet és a fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, és 8-10 percig együtt pároljuk. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, és hozzáadjuk a tengeri sügért.

3. Kis lángon, félig lefedve 60 percig főzzük. Utána az egészet leszűrjük, és a sűrűjét a szitán átpasszírozzuk. A lábosba visszaöntve újból felforraljuk, beletesszük az egész halat és a homárt, és 20 percig főzzük. Beledobjuk a garnélarákot, majd 5 perc múlva a kagylót (amelyet előbb közepes lángon addig főzünk, amíg a héja ki nem nyílik) is.

4. A tűzről lehúzva kiemeljük belőle az egész halat és a kb. 100 dkg-os homárt, a levest pedig megsózzuk. A hal bőrét lehúzzuk, húsát kifilézzük. A homárt páncéljától megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A leves után kínáljuk a benne főtt halat meg a homárt.

Íme a minden régióban előforduló mediterrán halleves vagy -ragu görög változata.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Görög halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Görög halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
google+