Görög halleves
Kakavia



Elkészítés:
1. Az olajat nagy lábosban felhevítjük, és kis lángon 15 percig pároljuk rajta a sárgarépát, a hagymát és a zellerszárat.
2. Hozzáadjuk a petrezselymet, a szemes borsot, a babérlevelet és a fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, és 8-10 percig együtt pároljuk. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, és hozzáadjuk a tengeri sügért.
3. Kis lángon, félig lefedve 60 percig főzzük. Utána az egészet leszűrjük, és a sűrűjét a szitán átpasszírozzuk. A lábosba visszaöntve újból felforraljuk, beletesszük az egész halat és a homárt, és 20 percig főzzük. Beledobjuk a garnélarákot, majd 5 perc múlva a kagylót (amelyet előbb közepes lángon addig főzünk, amíg a héja ki nem nyílik) is.
4. A tűzről lehúzva kiemeljük belőle az egész halat és a kb. 100 dkg-os homárt, a levest pedig megsózzuk. A hal bőrét lehúzzuk, húsát kifilézzük. A homárt páncéljától megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A leves után kínáljuk a benne főtt halat meg a homárt.