Tordai lacipecsenye

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tordai lacipecsenye
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet malackaraj
8 dkg zsír
1 kávéskanál pirospaprika
5 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeletek szélén a bőrt centiméterenként bevagdossuk, a szeleteket kiverjük, besózzuk, 30 percet állni hagyjuk.

2. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával, beleforgatjuk a hússzeleteket, és a megforrósított zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Forrón, kapros káposztával körberakva tálaljuk.

Kapros káposzta

Kapros káposzta
100 dkg fejes káposzta
1 csokor kapor
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 dkg liszt
2 dl tejföl
1-2 evőkanál víz
ízlés szerint

1. A káposztaleveleket kisujjnyi csíkokra vágjuk. Finomra aprítjuk a megtisztított hagymát és a kaprot.

2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, üvegesre fonnyasztjuk benne a hagymát. Belevegyítjük a kapor felét, majd a káposztát, ezt sózzuk, és zúzott fokhagymával ízesítjük.

3. Kis lángon, fedő alatt, ha szükséges, langyos vizet hozzáadva, puhára pároljuk, és behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A tálon megszórjuk a maradék kaporral.

Tordai lacipecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Tordai lacipecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
cikkek