Rántott ponty

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott ponty
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet ponty
vagy
8 db pontyfilé
3 dl olaj
12 dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 db tojás
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A haldarabokat besózzuk (erősebben, mint a húst szoktuk).

2. A tojásokat csipetnyi sóval felverjük, és a halszeleteket a lisztbe, tojásba, morzsába mártva bundázzuk.

3. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat, lapáttal belerakjuk a halszeleteket, és 5 percig fedő alatt az egyik, majd fedő nélkül a másik oldalukat pirosra sütjük. Frissen, forrón tálaljuk.

Majonézes burgonyasalátával tálaljuk. Ha más köretet választunk majonézes, vagy tartármártást adjunk mellé.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Rántott ponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6601 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Rántott ponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
tippek, fortélyok