Borleves

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dl fehérbor
1 kis darab fahéj
4 szem szegfűszeg

Elkészítés:

1. Hét dl borhoz 2 dl vizet töltünk, ízesítjük a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és lassan főzni kezdjük.

2. A tojássárgákat keverőtálba tesszük, és a megmaradt borral kézi habverő segítségével simára keverjük.

3. Amikor a fűszeres bor felforrt, szüntelen keverés közben hozzászűrjük a tojássárgához, majd a főzőedényben újra felmelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne kezdjen forrni. Előmelegített csészékben azonnal tálaljuk.

Borleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2329 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Borleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
facebook