Gesztenyés kifli

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyés kifli
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg liszt
20 dkg vaj
4 dkg porcukor
1 csipet
1 db tojás
2 cl rum
½ dl tejföl
ízlés szerint vaníliás porcukor
A lazításhoz:
ízlés szerint porcukor
vagy
ízlés szerint rum

Elkészítés:

1. A lisztet a vajjal és a cukorral elmorzsoljuk, összegyúrjuk a sóval, a tojássárgákkal, valamint annyi rummal és tejföllel, hogy kemény tésztát kapjunk.

2. Fél órát pihentetjük hűvös helyen, majd lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. Kb. 7 x 7 centiméteres négyszögekre vágjuk, s egy-egy halom szükség szerint lazított gesztenyemasszát ezekre téve kissé meghajlított kifliket alakítunk.

3. A kifliket tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert egész tojással. Forró sütőbe tesszük, egy-két perc múlva a hőt közepesre mérsékeljük. Világossárgára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.

Gesztenyés kifli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2513 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Gesztenyés kifli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
lexikon