Párnacsücske

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Párnacsücske
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg háj
40 dkg rétesliszt
ízlés szerint baracklekvár
1 kávéskanál
2 db tojás
½ dl tej
1 kávéskanál kristálycukor
3 dkg élesztő

Elkészítés:

1. A hájat a hájas pogácsa receptje szerint előkészítjük, és kés segítségével összedolgozzuk a liszt felével, majd 10 percig pihentetjük.

2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és kemény, sima tésztává dolgozzuk vele a maradék lisztet, a tojások sárgáját, a sót.

3. Azonnal vékonyra nyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, majd vajas tészta módjára négyszer egymás után, pihentetés nélkül hajtogatjuk, kinyújtjuk. Utoljára a tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, kb. 10 x 10 centiméteres kockákra vágjuk, ezekre kis lekvárhalmot teszünk, és a tésztát háromszöggé hajtjuk.

4. A "párnacsücsköket" sütőlemezre tesszük, megkenjük tojásfehérjével, és langyos helyen másfélszeresükre kelesztjük. Forró sütőbe tesszük, majd a hőfokot közepesre mérsékeljük, és készre sütjük a tésztát.

Egyszerű hájas pogácsa

Kép nélkül
25 dkg háj
35 dkg finomliszt
1 kávéskanál
1 evőkanál citromlé
1 dl tej
2 db tojás
1 dl tejföl

1. A hájat finomra vagdaljuk, hideg vízzel jól kimossuk, majd ledaráljuk.

2. Leöntjük a megforrósított tejjel, 30 percet pihentetjük, ezután a többi hozzávalóval együtt kemény tésztát gyúrunk belőle, simára eldolgozzuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

3. A tetejét tojással megkenjük, és sütőlemezen, előmelegített sütőben takaréklángon sütjük 10 percig, majd közepes lángon tovább. (Mielőtt kivennénk, ellenőrizzük egy pogácsa belsejét, átsült-e.)

Párnacsücske
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2102 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Párnacsücske
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
recepttár