Sonkával töltött gomba



Elkészítés:
1. Az egyenlő nagyságú gombákat megtisztítjuk, leválasztjuk róluk a fejeket.
2. Két dkg vajjal kikenünk egy lapos tűzálló tálat, beleállítjuk a gombafejeket, és sózzuk, borsozzuk őket.
3. A sonkát finomra daráljuk. A tejet megforrósítjuk. 4 dkg vajat megforrósítunk, elkeverjük benne a lisztet (nem pirítjuk), felengedjük a forró tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük, míg elválik az edény falától.
4. Belekeverjük a sonkát, a tojássárgákat, és annyi pirospaprikát adunk hozzá, hogy rózsaszínű legyen.
5. A masszával megtöltjük a gombafejeket, megszórjuk a sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben megsütjük.