Sonkával töltött gomba

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkával töltött gomba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg főtt füstölt sonka
50 dkg gomba
10 dkg reszelt sajt
vagy
10 dkg reszelt parmezán sajt
4 dkg liszt
2 dl tej
½ mokkáskanál őrölt bors
8 dkg vaj
ízlés szerint édes pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egyenlő nagyságú gombákat megtisztítjuk, leválasztjuk róluk a fejeket.

2. Két dkg vajjal kikenünk egy lapos tűzálló tálat, beleállítjuk a gombafejeket, és sózzuk, borsozzuk őket.

3. A sonkát finomra daráljuk. A tejet megforrósítjuk. 4 dkg vajat megforrósítunk, elkeverjük benne a lisztet (nem pirítjuk), felengedjük a forró tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük, míg elválik az edény falától.

4. Belekeverjük a sonkát, a tojássárgákat, és annyi pirospaprikát adunk hozzá, hogy rózsaszínű legyen.

5. A masszával megtöltjük a gombafejeket, megszórjuk a sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben megsütjük.

Sonkával töltött gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Sonkával töltött gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj