Szüreti birkapörkölt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szüreti birkapörkölt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
250 dkg csontos birkahús
1 evőkanál köménymag
4 nagyobb fej vöröshagyma
20 dkg zsír
1 púpozott evőkanál csípős pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A birkahúst feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk, a bográcsban a zsíron megfonnyasztjuk, belekeverjük a paprikát, és azonnal rádobjuk a húsdarabokat (ha van lábszárcsont, feldarabolva ez kerüljön alulra). Sózzuk.

2. A kicsumázott zöldpaprikát eltördeljük, a fokhagymát összezúzzuk, és a köménymaggal együtt a húshoz adjuk.

3. A bográcsot sűrűn rázogatva pörköljük a hozzávalókat először saját levükben, később, míg meg nem puhulnak, időnként kevés vizet hozzájuk adva. A cseresznyepaprikát mindenki ízlése szerint szeli saját adagjába.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Szüreti birkapörkölt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Szüreti birkapörkölt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
most van szezonja