Körözött

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Körözött
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ kávéskanál őrölt köménymag
15 dkg vaj
15 dkg juhtúró
1 db keményre főzött tojás
1 evőkanál világos sör
1 kávéskanál édes pirospaprika
1 kávéskanál mustár
2 kávéskanál apróra vágott metélőhagyma
vagy
2 kávéskanál apróra vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.

2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát felszeleteljük.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Körözött
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2213 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Körözött
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
könyvek