Vörösboros meggyleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörösboros meggyleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kimagozott meggy
8 dl víz
2 dl tejszín
1 kis darab fahéj
1 db citrom leve
1 csipet
4 szem szegfűszeg

Elkészítés:

1. A meggyet saját levével, a vörösborral, a hideg vízzel, a citromlével, a cukorral, a sóval és a (fűszerzacskóba helyezett) fűszerekkel főni tesszük, és kb. 5 percig forraljuk.

2. Ekkor eltávolítjuk a fűszereket, a meggy felét szűrőkanállal kiemeljük, simára turmixoljuk, visszaöntjük a levesbe, ezt újraforraljuk.

3. A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel, miközben folytonosan keverjük, hozzáöntünk kb. egy csészényi forró levest, majd tovább keverve visszaöntjük a többihez, és együtt felmelegítjük (nem forraljuk!).

Jégbe hűtve, előhűtött tányéron vagy csészében tálaljuk.

Vörösboros meggyleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3126 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Vörösboros meggyleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
twitter