Meggyleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meggyleves
Eljárások: főzés, habarás, kimagozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kimagozott meggy
15 dl víz
1 darabka citromhéj
1 darabka fahéj
2 szem szegfűszeg
2 dl tejföl
3 dkg liszt
1 csipet

Elkészítés:

1. A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk, és a fűszerekkel, sóval, cukorral ízesített a hideg vízben, főni tesszük.

2. Ha megpuhult (nem túlságosan!), eltávolítjuk a fűszereket (ez egyszerűbb, ha fűszerzacskót használunk).

3. A levet behabarjuk a liszttel-tejföllel (habarás helyett sűríthetjük tojássárgával).

Nyáron jégbe hűtve, télen langyosan tálaljuk.

Meggyleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2275 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Meggyleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
vegetáriánus ételek