Sárgaborsó-főzelék

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Sárgaborsó-főzelék
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg felesborsó
vagy
50 dkg sárgaborsó
1 kisebb fej tisztított, egész vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg zsír
5 dkg liszt
1 mokkáskanál őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borsót a megtisztított, egészben hagyott hagymával együtt hideg vízben feltesszük főni. (Nagy lábast használunk, mert fövés közben a borsó pöfög.)

2. Lefedve, gyakran kevergetve, lassan főzzük, mikor már majdnem puha, sózzuk, majd tovább főzzük, míg pépszerű lesz.

3. A hagymát kidobjuk belőle, majd a főzeléket zúzott fokhagymával ízesített rántással sűrítjük, végül őrölt borssal ízesítjük. Tálaláskor zsiradékban pirított vöröshagyma-karikákat szórhatunk a tetejére.

Sárgaborsó-főzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Sárgaborsó-főzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
most van szezonja