Lencsefőzelék

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lencsefőzelék
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lencse
1 evőkanál ecet
½ kávéskanál kristálycukor
8 dkg liszt
5 dkg zsír
1 fej hámozott vöröshagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Néhány órára beáztatjuk a lencsét. A főzés kezdetekor a hagymát lehéjazzuk.

2. A lencsét a babérlevéllel és a hagymával együtt annyi hideg vízben kezdjük főzni, amennyi éppen ellepi, ha szükséges, főzés közben a vizet pótoljuk, kb. 20 perc után sózzuk.

3. Mikor a lencse már puha, berántjuk, majd cukorral, ecettel ízesítjük.

A lencsefőzelékhez jól illik a sült liba- vagy kacsacomb, a libafasírozott, egyéb különböző sültek és vagdaltak is remekül kiegészítik, a sertéspörkölt ugyancsak.
Meleg főtt, füstölt combbal vagy tarjával szintén kitűnő.
Lencsefőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3180 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Lencsefőzelék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szótár