Sárgaborsóleves

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgaborsóleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sárgaborsó
vagy
25 dkg felesborsó
1 nagyobb fej tisztított vöröshagyma
4 dkg zsír
3 dkg liszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ kávéskanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
20 dl víz
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint pirított zsemlekocka

Elkészítés:

1. A borsót a megtisztított hagymával együtt a hideg vízben feltesszük főni, 15-20 perc múltán megsózzuk.

2. Ha megpuhult, miután kiemeltük belőle a hagymát, zúzott fokhagymával és pirospaprikával ízesített rántással besűrítjük, majd borsozzuk.

Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk mellé.

Pirított zsemlekocka

Kép nélkül
4 db szikkadt zsemle
2 evőkanál olaj
ízlés szerint zúzott fokhagyma

A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, és serpenyőben, lassan, kevergetve aranybarnára pirítjuk. A pirítás vége felé meghintjük olajjal. A sütés végén, az olajba kevert zúzott fokhagymával is ízesíthetjük.

Sárgaborsóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2664 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Sárgaborsóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
cikkek