Prézlis nudli

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Prézlis nudli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
100 dkg lisztes, héjában főtt burgonya
3 dkg vaj
1 db tojás
35 dkg finomliszt
1 csipet
Az ízesítéshez:
10 dkg zsemlemorzsa
8 dkg zsír

Elkészítés:

1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón gyúródeszkára törjük.

2. Ha langyosra hűlt, először kinyújtott ujjainkkal összekeverjük a liszttel, sóval, majd a (tojással), vajjal tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán, a tésztát is lisztezve, vastagra nyújtjuk.

3. 3 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket keresztben 1 cm szélesre. Minden egyes metéltet tenyerünk alsó részével egyetlen mozdulattal megsodorunk.

4. A nudlikat egy rétegben a deszkán hagyjuk a kifőzésig, majd forrásban lévő bő, sós vízbe tesszük, s közben meg-megkeverve, nagy lángon forraljuk.

5. A víz színére jött nudlikat tésztaszűrővel kiszedjük, s amikor már jól lecsöpögtek (közben megszilárdulnak), lerázzuk.

6. A morzsát a zsírban megpirítjuk, és a tésztát belerázogatjuk. Tálalhatjuk cukorral meghintve, vagy cukor nélkül, savanyúsággal.

Készíthetjük mákos változatban is, ekkor darált cukros mákkal szórjuk meg.
Prézlis nudli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Prézlis nudli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
van itthon