Juhtúrós pogácsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Juhtúrós pogácsa
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vaj
35 dkg finomliszt
15 dkg juhtúró
½ kávéskanál
1 dkg élesztő
½ dl tejföl
1 db tojás
A tepsi kenéséhez:
2 dkg vaj

Elkészítés:

1. A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk a 10 dkg vajat és a juhtúrót.

2. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, elkeverjük az egész tojással, összegyúrjuk vele a tésztát, majd alaposan kidolgozzuk. Cipóvá formáljuk, konyharuhával letakarjuk, és 90 percet szobahőmérsékleten pihentetjük.

3. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk belőle, tetejüket késsel bekockázzuk.

4. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a pogácsákat. 10 percig pihentetjük, majd tetejüket megkenjük tojássárgával (ne csurogjon le!), és előmelegített sütőben megsütjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Juhtúrós pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2155 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Juhtúrós pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
recepttár