Húsvéti báránycomb

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsvéti báránycomb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg csíkokra vágott szalonna
80 dkg kicsontozott báránycomb
2 dl víz
10 dkg zsír
3 dkg liszt
2 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sonkaszalonnát keskeny csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst, melyet, ha szükséges, zsineggel körülhurkolva formázunk is.

2. Tepsibe tesszük, megsózzuk. A zsírt megforrósítjuk, a húsra öntjük. Előmelegítjük a sütőt, és benne a húst saját levével öntözgetve, többször megforgatva világospirosra sütjük.

3. Mielőtt felszeletelnénk, néhány percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a levet, melyet a tálon öntünk a hússzeletekre: a paradicsomsűrítményt rövid ideig forrósítjuk, meghintjük a liszttel, elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, s felforraljuk. Amikor kész, belekeverjük a vajat.

Illik hozzá a párolt vegyes zöldség, a krumplipüré.

Burgonyapüré

Kép nélkül
10 dkg vaj
120 dkg hámozott burgonya
3-5 dl forró tej
ízlés szerint reszelt szerecsendió
A burgonya főzéséhez::
1 teáskanál köménymag
1 púpozott evőkanál

1. A kockára vágott burgonyát, a beirdalt hagymával és a teatojásba zárt köménnyel, a szokásosnál sósabb vízben (nem lesz túl sós) puhára főzzük.

2. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük és a főzőedényt a tűzre visszarakva, állandóan rázogatva, kicsit leszárítjuk róla a maradék főzőlét.

3. Finomra összetörjük vagy átnyomjuk a burgonyanyomón. Hozzákeverjük a szerecsendiót és megkóstoljuk. Amennyiben sótlan sózzuk, majd apránként hozzáadjuk a forró tejet, miközben fakanállal habosra verjük.

4. Hozzáadjuk a vajat, mellyel ismét habosra verjük. A tej hozzáadásával vigyázzunk, mert a különböző burgonyafajták, más-más mennyiségű folyadékot vesznek fel. A jó burgonyapüré, tapintáskor száraznak tűnik, nem ragacsos. Könnyedségét a belé vert levegőtől kapja.

Húsvéti báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Húsvéti báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj