Cseresznye, meggy nyersen sütemény töltelékeként

| , , Meggytöltelék receptek , Cseresznyetöltelék receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cseresznye, meggy nyersen sütemény töltelékeként
Eljárások: kikeverés, kimagozás
Adag: 1 adag (5 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
500 dkg tisztított, kimagozott meggy
vagy
500 dkg tisztított, kimagozott cseresznye
1 darabka fahéj
1 szem szegfűszeg
1 dl rum
1 evőkanál tartósítószer
100 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A gyümölcsöt (külön-külön vagy keverve a kétfélét) megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk.

2. Zománcozott vagy porcelántálban hozzákeverjük a cukrot, a tartósítószert, a rumot, a szegfűszeget, és a fahéjat.

3. Letakarjuk, hűvös helyre tesszük 2 napra, és legalább naponta háromszor fakanállal alaposan átkeverjük. Ezután elosztjuk az előkészített üvegekbe, ráöntjük a saját levét, és az üveget lezárjuk.

Felnyitott üvegben sem romlik meg.

Cseresznye, meggy nyersen sütemény töltelékeként
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5208 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Cseresznye, meggy nyersen sütemény töltelékeként
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
bevásárlólista