Meggyes piskóta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meggyes piskóta
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kenéshez:
1 kevés vaj
A tálaláshoz:
3 dkg porcukor
A tésztához:
4 db tojás
50 dkg kimagozott meggy
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt
15 dkg vaj

Elkészítés:

1. A kimagozott meggyet szűrőkanálban lecsurgatjuk. A sütőport a lisztbe vegyítjük. A vajat simára keverjük a kristálycukorral, majd a tojások sárgájával és az adagonként a masszához adott 18 dkg liszttel.

2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és utoljára ezt vegyítjük óvatosan a masszába.

3. Egy tepsi fenekét kivajazzuk, megszórjuk liszttel. A maradék lisztbe beleforgatjuk a meggyszemeket. A masszát a tepsibe öntjük, és vigyázva rászórjuk a meggyet. Úgy sütjük, mint a közönséges piskótát.

4. Négyszögekre vágva tálaljuk, vaníliás porcukorral megszórva, ezt esetleg késsel mintázva.

Meggyes piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 975 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Meggyes piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
pinterest