Flódni

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A megkenéshez:
1 db tojás
A tésztához:
20 dkg libazsír
35 dkg finomliszt
1 db tojás
1 csipet
1 evőkanál porcukor
1 db citrom leve
A töltelékhez:
10 dkg darált dió
1 kg alma
10 dkg darált mák
2 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
10 dkg porcukor
1 csipet citromhéj

Elkészítés:

1. A zsírt eldörzsöljük a liszttel, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és a tésztát 8-10 órára hűtőszekrénybe tesszük.

2. Mielőtt elővennénk, az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, saját levükben megpároljuk, és kihűtjük. A tésztát 5 részre osztjuk, és egyforma, vékony lapokra nyújtjuk. Az elsővel kibélelünk egy tepsit, ráterítjük az almát, megszórjuk fahéjjal ízesített cukorral. Leterítjük a következő lappal, erre kerül a citromhéjjal ízesített cukros mák, erre a következő lap, erre a cukorral elkevert dió, erre a következő lap, amit vékonyan megkenünk baracklekvárral, ezt beborítjuk az utolsó tésztalappal.

3. A tojást villával felverjük, és megkenjük vele a felső tésztalapot. A megtöltött tésztát 120 percet pihentetjük.

4. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és hosszúkás, keskeny darabokra vágjuk.

A tésztalapok között dióval, lekvárral, mákkal, almával töltött sütemény a magyarországi zsidó konyha jellegzetes étele.
Flódni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3681 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Flódni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
bevásárlólista