Töltött karfiol

| Töltött karfiol receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött karfiol
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej 100 dkg-os karfiol
3 dl tejföl
vagy
6 dkg vaj
3 dkg liszt
1 mokkáskanál őrölt bors
vagy
5 dkg sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, karfiolt egyben, enyhén sós vízben nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A főzővízből 2 dl-nyit félreteszünk.

2. A sonkát megdaráljuk, és összekeverjük a tejföl felével. A karfiolfejet vízszintes irányban, a közepénél kissé magasabban kettévágjuk.

3. Kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a karfiol alját, rákenjük a sonkás keveréket, és letakarjuk a karfiol felső részével.

4. A sajtot megreszeljük. A megmaradt vajat felhevítjük, enyhén megpirítjuk benne a lisztet, felengedjük a főzőlével, és összeforraljuk. Belekeverjük a megmaradt tejfölt, a sajtot, ízesítjük a borssal, és leöntjük vele a karfiolt.

5. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Töltött karfiol
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Töltött karfiol
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
ételfotó