Rakott krumpli

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott krumpli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg burgonya
4 db tojás
vagy
3 dl tejföl
3 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, mikor langyosra hűlt, megtisztítjuk, karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.

2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és addig olvasztjuk belőle a zsírt, míg a pörcök ropogósak lesznek. (A kolbászt felszeleteljük.)

3. A szalonnazsírral kikenünk egy tűzálló tálat, és rétegenként belerakjuk a hozzávalókat egy krumplirétegen elrendezzük a tojás- (és kolbász-) karikákat, sózzuk, megöntözzük bőven zsírral (ebben benne hagyhatjuk a pörcöt), tejföllel, és ugyanígy folytatjuk a rétegezést. Felülre megzsírozott-tejfölözött krumpli (erre esetleg egy réteg zsemlemorzsa) kerül.

4. Előmelegített sütőben alaposan átsütjük (kb. 45 perc). A tetejének szép pirosnak kell lennie. Idénysalátával vagy más savanyúsággal tálaljuk.

Sonkás rakott krumpli készítésekor sütés előtt a főtt krumpli szeleteket tejföl, olvasztott vaj, darált füstölt sonka és tojássárga tojáshabbal lazított, borssal fűszerezett keverékével vegyítjük.
Egy változatában a sok közül mellőzzük a szalonnát, zsiradékként olvasztott vajat használunk.
Rakott krumpli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1850 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Rakott krumpli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
most van szezonja