Bélszín Budapest módra

| Bélszín Budapest módra receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bélszín Budapest módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg bélszín
A raguhoz:
15 dkg zöldborsó
20 dkg libamáj
20 dkg csiperkegomba
1 nagyobb paradicsom
1 db húsos zöld húsú paprika
1 db húsos sárga húsú paprika
30 dkg darabolt borjúcsont
½ kávéskanál édes pirospaprika
6 dkg zsír
1 nagyobb fej vöröshagyma
vagy
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
1 dl olaj

Elkészítés:

1. A lehártyázott bélszínből 2 cm vastag szeleteket vágunk, tenyérrel ellapítjuk (esetleg a húsverő élével kissé megütögetjük) őket, és hűtőszekrényben félretesszük.

2. Alaplevet készítünk a raguhoz: a hagymát finomra vágjuk, megfuttatjuk a zsíron, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a csontot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, enyhén sózzuk, és fedő alatt kb. 40 percig lassan forraljuk.

3. A paprikákat kicsumázzuk, a gombát megtisztítjuk, a paradicsomot lehéjazzuk. Mindegyiket kis kockákra vágjuk, s ugyanígy a libamájat és a sonkát (szalonnát). A sonka- (szalonna-) kockákat egy serpenyőben megforrósítjuk, hozzákeverjük a paradicsomot, paprikát, gombát, libamájat, zöldborsót, és erős lángon, néhány percig, közben meg-megrázva a serpenyőt, pirítjuk.

4. Ezután finom szűrőn át hozzáöntjük az alaplevet, sóval, kevéske borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. A tálalásig melegen tartjuk.

5. A felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük, hogy belsejük kissé véres maradjon. A frissen kisült szeleteket előmelegített tálra rendezzük, mindegyikre evőkanálnyi ragut adagolunk, a többivel pedig körberakjuk.

Körete (petrezselymes) rizs és rácsos vagy szalmakrumpli.

A Bélszín Budapest módra az 1958-as brüsszeli világkiállítás magyar étterme számára kreált választékos fogás jellegzetes és egyben nemes alapanyagokból készül - teljes joggal viseli a főváros nevét.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Bélszín Budapest módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
Bélszín Budapest módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Magyar kóstoló
Magyar kóstoló
(Vince Kiadó, 2000)

A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a... bővebben...
tippek, fortélyok