Fűszeres padlizsánsaláta gazdagon

Patatosalata me baharika

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres padlizsánsaláta gazdagon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb kockára vágott padlizsán
1 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú paprika
6 db apró, kockára vágott retek
4 szál finomra vágva újhagyma
1 db érett, kemény paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
½ teáskanál
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál chilipehely
A sütéshez:
2 és fél dl olívaolaj
vagy
2 és fél dl olaj

Elkészítés:

1. A padlizsánt szűrőbe tesszük, megsózzuk, és 60 percen át állni hagyjuk.

2. Az olajat egy nagy serpenyőben nagyon forróra hevítjük, és a padlizsánt adagonként 5-7 perc alatt megsütjük benne. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, és egy nagy salátástálba tesszük.

3. Hozzáadjuk a paprikát, retket, újhagymát meg a paradicsomot, fokhagymával, petrezselyemmel, római köménnyel, chilipehellyel és sóval ízesítjük. Rálocsoljuk az olajat és a citromlét, és összeforgatva tálaljuk.

Fűszeres padlizsánsaláta gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1299 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Fűszeres padlizsánsaláta gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recepttár