Céklasaláta fokhagymás krumplipürével

Pantzaria scordalia

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Céklasaláta fokhagymás krumplipürével
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg héjában főtt, hámozott burgonya
4 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg főtt, hámozott cékla
4 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
vagy
4 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A főtt burgonyát összetörjük, sózzuk, borsozzuk, majd összedolgozzuk a fokhagymával, az olajjal és a citromlével.

2. A céklát szép sorban tálra rendezzük, és a közepére halmozzuk a fokhagymás krumplipürét. Tálalás előtt 30 percre behűtjük.

Céklasaláta fokhagymás krumplipürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Céklasaláta fokhagymás krumplipürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
twitter