Padlizsánsaláta kapribogyóval

Melitzanosalata me kapari

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsánsaláta kapribogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb padlizsán
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
2 nagyobb érett, hámozott paradicsom
1 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál finomra vágott menta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt megmossuk, villával sűrűn megszurkáljuk, és előmelegített grillsütőbe toljuk, körülbelül 20 centiméterre a hőforrástól.

2. Gyakran megforgatva megsütjük; akkor jó, ha a héja feketére ég, a belseje pedig egészen megpuhul. A grillsütőből kivéve hűlni hagyjuk, a padlizsán húsát kikanalazzuk, és kisebb darabokra vágjuk.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a kapribogyót, a petrezselymet és a mentát. Meglocsoljuk olajjal és ecettel, végül sózzuk, borsozzuk.

4. Alaposan összeforgatjuk, és tálalás előtt 60-120 percet pihentetjük.

Padlizsánsaláta kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Padlizsánsaláta kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
tippek, fortélyok