Halas-burgonyás krokett

Bakaliaros kroketakia

Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
83 és ⅓ dkg szárított, sózott tőkehal
83 és ⅓ dkg főtt burgonya
20 ¾ dkg frissen reszelt parmezán sajt
vagy
20 ¾ dkg frissen reszelt kefalotiri sajt
2 dl tej
1 ⅔ evőkanál vaj
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
3 és ⅓ evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 és ⅓ db habosra vert tojás
1 ⅔ db szétválasztott tojás
20 ¾ dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
8 és ⅓ dl olívaolaj
vagy
8 és ⅓ dl olaj

Elkészítés:

1. A beáztatott, kifilézett és villával összetört halat, a főtt, villával összetört burgonyát, a tejet és a vajat lábosba tesszük, szerecsendióval ízesítjük, majd kis lángon, gyakori kevergetés mellett simára dolgozzuk.

2. A tűzről lehúzva hagyjuk teljesen kihűlni, ezután belekeverjük a petrezselymet, a sajtot, valamint 1 egész tojást és kroketteket formázunk.

3. A maradék 1 tojást a tojásfehérjével kissé felverjük. A krokettet előbb a tojásba, majd a zsemlemorzsába mártjuk.

4. Az olajat nagy serpenyőben nagyon forróra hevítjük, és a krokettet adagonként 5-7 perc alatt piros ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk.

Halas-burgonyás krokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1843 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Halas-burgonyás krokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
tippek, fortélyok