Halumi sült paprikával
Halloumi me piperi prasino



Elkészítés:
1. A sütőt 220 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük.
2. A paprikát héjas felével felfelé elrendezzük egy kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsin, és 15-20 percig sütjük; akkor jó, ha a héja egészen feketére ég. A paprika külső, hártyás héját lehúzzuk, a szeleteket tálba tesszük.
3. Meglocsoljuk 6 evőkanál olajjal meg az ecettel, sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A maradék olajat egy nagy serpenyőben nagyon forróra hevítjük, és a halumiszeleteket adagonként 5-7 percig sütjük; úgy jó, ha mindkét fele szépen megpirul. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat, és a sült paprikasalátával tálaljuk.