Halumi sült paprikával

Halloumi me piperi prasino

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halumi sült paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, negyedekre vágott zöld húsú paprika
1 db kimagozott, negyedekre vágott piros húsú paprika
1 db kimagozott, negyedekre vágott sárga húsú paprika
35 dkg szeletelt halloumi sajt
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük.

2. A paprikát héjas felével felfelé elrendezzük egy kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsin, és 15-20 percig sütjük; akkor jó, ha a héja egészen feketére ég. A paprika külső, hártyás héját lehúzzuk, a szeleteket tálba tesszük.

3. Meglocsoljuk 6 evőkanál olajjal meg az ecettel, sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A maradék olajat egy nagy serpenyőben nagyon forróra hevítjük, és a halumiszeleteket adagonként 5-7 percig sütjük; úgy jó, ha mindkét fele szépen megpirul. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat, és a sült paprikasalátával tálaljuk.

Halumi sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1509 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Halumi sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
recept beküldése